Worden dit de accu’s van de toekomst?

Smartphone fabrikanten doen al jaren hun best om de batterijduur te verbeteren. Er wordt vaak dezelfde techniek gebruikt, maar doordat de smartphones ook steeds beter worden, lijkt het erop dat er weinig vooruitgang wordt geboekt met de batterijduur van smartphones. Ook het opladen van de batterijen duurt aardig lang, maar na het zien van deze video, zou je denken dat dit verleden tijd is.

Het volledig opladen van een telefoon kan een aantal uur duren. Als je telefoon ‘s avonds leeg is, kan je hem rustig de hele nacht aan de oplader leggen, maar wat nou als je rond etenstijd zonder batterij komt te zitten? Op dit moment zou je nog denken aan een vervangende batterij of het aanschaffen van een vervangende batterij. Misschien dat over een paar jaar dit wel anders is. Het bedrijf StoreDot heeft een batterij ontwikkeld die het opladen van een batterij een kwestie van secondes maakt.

In de onderstaande video is te zien hoe de Samsung Galaxy S3 in ongeveer 30 seconden volledig wordt opgeladen.

Niet alleen de oplader maakt het mogelijk dat deze telefoon weer zo snel op 100% zit. Hiervoor is ook een speciale batterij nodig. Zoals je ziet komt er nu nog wel wat bij kijken om je telefoon op te laden, maar over ongeveer 2 jaar zullen deze batterijen gewoon beschikbaar zijn voor consumenten.

Het bedrijf is gespecialiseerd in Nano-techniek, waarmee zij verschillende producten maken. Wanneer je meer te weten wilt komen, kan je onderstaande video bekijken, of een kijkje nemen op Store-Dot.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>