Nokia

Nokia maakt al erg lang telefoons. Zo had je vroeger natuurlijk de bekende Nokia 3310 die prima 4 dagen mee kon, zonder aan de oplader te hoeven. Helaas is dat bij geen één smartphone het geval, tenzij je hem de hele dag op stand-by hebt staan. Ook de smartphones die Nokia maakt, houden het over het algemeen maar één dag vol. De mogelijkheden op een smartphone zijn veel uitgebreider. Door een aantal functionaliteiten uit te schakelen, gaat de batterij van je Nokia al snel weer wat langer mee.
tips


Selecteer hierboven jouw Nokia toestel en klik op ‘Bekijk tips’.

Nokia staat bekend om zijn Lumia smartphone lijn. Vrijwel alle toestellen zijn uitgerust met Windows Phone. Omdat Nokia al sinds 1978 telefoons maakt, zou je zeggen dat ze een voorsprong hebben op bijvoorbeeld Apple. Toch zien we dat Apple en Samsung de afgelopen jaren sterk zijn gegroeid. Dit maakt het voor Nokia wat lastiger om zijn schouders boven water te houden. Het bedrijf is daarom in september 2013 overgekocht door Microsoft.

Je zou zeggen dat dit er toe leidt dat Microsoft alleen nog maar meer Nokia toestellen op de markt gaat brengen met Windows Phone. Maar niks is minder waar. Op 25 februari 2014 heeft Nokia een toestel uitgebracht met daarop het besturingssysteem van zijn grote concurrent Android. Weliswaar hebben zij daar wel hun eigen laagje overheen gebracht die het wel de look en feel geeft van Windows Phone.