Tips voor langere levensloop

Om langer met je batterij vooruit te kunnen, kan je een aantal functionaliteiten uitschakelen. Dit voorkomt dat je na een halve dag met een lege telefoon zit. Toch is het ook belangrijk om goed voor de batterij van je telefoon te zorgen. Voorkomen is immers beter dan genezen. Door goed met je batterij om te gaan, verleng je het aantal cyclussen wat je telefoon kan doorlopen voordat de batterij versleten is. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt met zoveel mogelijk tips.

.1Telefoon nooit helemaal leeg laten lopen

Het voorledig laten ontladen van je telefoon is erg slecht voor de batterij. Als je telefoon dus bijna leeg is, kan je hem beter uitzetten.

.2Laad je telefoon al op als deze half vol is

Het beste kan je jouw telefoon al aan de oplader leggen als deze nog half vol is. Bij oudere batterijen was dit niet het geval, maar bij de Li-Ion batterijen in smartphones, zorgt dit voor een langere levensduur.

.3Houd je telefoon koel (15 graden)

Een batterij kan niet heel goed tegen warmte en kan het best bewaard blijven op een temperatuur van 15 graden.

.4Stop met laden bij 100% (als oplader warm wordt)

De oplader van je telefoon wordt waarschijnlijk erg warm op het moment dat je jouw telefoon oplaad. Als het goed is, moet de oplader weer afkoelen nadat je telefoon weer vol is. Is dit niet het geval? Dan kan je beter de oplader verwijderen om zo een versleten batterij te voorkomen.

.5Vermeid draadloos opladen indien dat mogelijk is

Er zijn nog niet heel veel toestellen die draadloos kunnen opladen, maar dit toestel is er een van. Het lijkt handig, maar helaas zorgt het er voor dat de kwaliteit van de batterij sterk achteruit gaat. Het is veel beter om je telefoon gewoon aan de lader te leggen.

.6Laad de telefoon op via de USB aansluiting van je computer of laptop

De USB poort van je computer laad minder stroom door dan het stopcontact aan de muur. Hierdoor zal je telefoon een stuk slomer opladen, maar zal de levensduur van de batterij wel langer zijn.

.7Controleer of je telefoon niet warm wordt tijdens het opladen.

Te hoge warmte is niet goed voor de batterij. Het opladen van je batterij kan er voor zorgen dat je telefoon erg warm wordt. Als je merkt dat dit het geval is, kan je hem het besste even op een wat koelere plek leggen.

.8Bij opslaan opladen tot 50%, daarna bewaren op 22 graden Celcius

Gebruik je een tijdje niet je telefoon? Laad je telefoon op tot 50% en bewaar deze dan op een plek waar het ongeveer 22 graden Celcius is. Na verloop van tijd zal de batterij leeg raken. Je kunt dan het beste de telefoon weer terug opladen tot 50%.

.9Gebruik een originele oplader

Door een andere opalder te gebruiken, kan het vermorgen dat naar je telefoon toe gaat hoger zijn dan dat eigenlijk de bedoeling is. Hierdoor is telefoon wel sneller opgeladen, maar hierdoor zal de batterij wel sneller sleiten. Voorkom dit door een originele oplader te gebruiken.

Wil je langer vooruit met een cyclus van de batterij? Dan kan je één van de 24 tips opvolgen. Daarnaast hebben we ook nog 12 tips verzameld voor iPhones en 11 tips voor Android toestellen.

Mocht je na het uitschakelen van deze functionaliteiten nog steeds problemen hebben met de batterijduur van je telefoon? Je kunt dan overwegen om een nieuwe of betere batterij aan te schaffen. Hierdoor behoud je dezelfde functionaliteiten, maar gaat je telefoon wel weer een stuk langer mee met een volle batterij.