Smartphone batterij vervangen

Als je een nieuwe batterij wilt aanschaffen, raden we eerst aan om te kijken naar de garantie. Heb je dit doorgelezen? Dan kan je een nieuwe batterij gaan bestellen. Indien je dit nog niet gedaan hebt, adviseren wij om dit te doen via één van de webshops die zijn opgenomen op deze site. Bekijk de pagina van jouw smartphone voor verschillende aanbieders. Als je de batterij binnen hebt, kun je deze gaan vervangen. Het vervangen kan worden verdeeld in 3 categorieen:

  1. Te vervangen zonder schroevendraaiers of andere materialen
  2. Te vervangen met de juiste schroevendraaiers
  3. Lastig te vervangen zonder de juiste materialen

Batterij van smartphone met los klepje vervangen

De eerste van deze drie zie je bij vrijwel alle Samsung toestellen, maar ook bij veel andere toestellen. Voordat je de batterij vervangt, is het aan te raden om eerst het toestel uit te schakelen. Dit doe je door de stand-by knop ingedrukt te houden. Vervolgens kan je via het scherm de smartphone uitschakelen. Bij het klepje aan de achterkant zit ergens een inkeping waar je met je vingers de klep er af kan halen. Hieronder zit de batterij verwerkt. De eerste keer dat je de klep er af haalt, zal dit erg lastig gaan, maar de keren erna zal dit steeds makkelijker gaan. Zodra je de klep er af hebt gehaald en de batterij zichtbaar is, kan je de oude batterij verwijderen door je nagels achter de batterij te plaatsen of door de batterij op je hand te tikken. Aan de kant die als laatste los komt, zitten de connectoren vanaf de smartphone naar de batterij. Bij het plaatsen van de nieuwe batterij duw je de connectoren van de batterij tegen die van de smartphone en vervolgens kan je de achterkant er in plaatsen. De klep kan er nu weer op. De kant die als laatste los kwam bij het openen van de klep, doe je nu als eerste dicht. Zodra de klep weer is bevestigd, kan het toestel weer worden ingeschakeld.

Video’s smartphone batterij vervangen

Indien je toestel niet beschikt over een batterij die zonder schroevendraaier is te vervangen, raden wij aan om een video te bekijken waarin te zien is hoe de batterij vervangen moet worden. Door hieronder jouw toestel te selecteren, zie je hoe je de batterij kan vervangen.