Nooit meer je telefoon aan de oplader

Een studente aan de universiteit van Pennsylvania heeft een methode ontwikkeld waarmee met behulp van ultrasoon geluid je telefoon op kan laden. Met behulp van geluidsgolven wordt je telefoon opgeladen. Het bedrijf wat de studente heeft opgericht, probeert nu producten te gaan ontwikkelen die ook door consumenten gebruikt kunnen worden. Misschien hoef je dus over een paar jaar nooit meer je telefoon op een vaste locatie te leggen om de batterij op te laden.

Op dit moment zijn er al diverse toestellen die draadloos kunnen opladen. Samsung heeft bijvoorbeeld de Galaxy S5 die je kan opladen door deze op een plaat te leggen. Het nadeel hiervan is, is dat je jouw telefoon niet kan meenemen door de kamer. Deze technologie kan slechts een beperkt aantal millimeters en werkt een beetje hetzelfde als een inductie kookplaat.

Deze methode die ontwikkeld is door Meredith Perry, een studente uit de Verenidgde staten, wordt nog nergens anders gebruikt. Ze verwacht dat er veel toekomst in zal zitten en wil het product gaan aanbieden voor zowel particulieren als bedrijven. Je zou dus in je kamer diverse zenders kunnen plaatsen zodat je telefoon altijd aan het opladen is op het moment dat je thuis rond loopt.

Het eerste prototype is gemaakt, maar er zitten nu nog wel een aantal nadelen aan. Zo kan de uBeam niet door muren. Een ander nadeel is, is dat er een oplader met je telefoon verbonden moet zijn. Als deze een centimeter dik is, laat je deze niet continu op je telefoon zitten. In de onderstaande video is al een kleine demo te zien van de uBeam.

We zijn erg benieuwd wanneer we de uBeam als consument kunnen aanschaffen. Wanneer we hier meer over weten, houden we je op de hoogte via deze website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>