Batterijtips voor iOS

We helpen je graag om langer vooruit te gaan met een volle batterij. Op de algemene tip pagina staan al 24 tips om langer vooruit te gaan met een batterij, maar voor iedereen met een iPhone hebben we op deze pagina nog eens 12 tips geplaatst die er voor zorgen dat je iPhone batterij langer mee gaat.

.1Schakel locatievoorzieningen uit
Besparing:

GPS, of zoals ze bit bij Apple de Locatievoorzieningen noemen, vraagt veel energie van je telefoon. Je kunt deze functionaliteit in zijn geheel uitschakelen, maar ook voor bepaalde Apps. Voor veel Apps is het vrij onbelangrijk om te weten waar jij bent. Je kunt bijvoorbeeld alleen de Navigatie Apps gebruik laten maken van jouw GPS locatie.

Nadeel: Apps zoals je navigatie kunnen niet weten waar je bent.

.2Schakel noodmeldingen uit
Besparing:

Wanneer er iets gebeurt in Nederland, bijvoorbeeld een grote brand, kan je hier op de hoogte van worden gehouden via je smartphone. Een nadeel is, is dat deze functionaliteit veel batterij kost. Het uitschakelen van de optie ‘Noodmeldingen’, bespaart daarom batterij.

Nadeel: Je bent niet op de hoogte van de meldingen van bijvoorbeeld NL-Alert.

.3Schakel het 3D achtergrondeffect uit
Besparing:

Apple heeft als functionaliteit dat de iconen verschuiven over de wallpaper, als je je telefoon kantelt. Dit 3D effect wordt ook wel het parallax-effect genoemd. Naast dat het er leuk uit ziet, voegt het vrij weinig toe. Ook vraagt dit processorkracht van je telefoon, waardoor je batterij sneller leeg zal gaan. Schakel daarom dit effect uit om batterij te besparen.

.4Ververs apps op de achtergrond uitschakelen
Besparing:

Voor iOS apps is het mogelijk om op de achtergrond gebruik te maken van bijvoorbeeld je WiFi of dataverbinding om gegevens op de achtergrond te syncroniseren. Zo hoeven deze gegevens niet nog geupdate te worden als je een App opent. Het nadeel is alleen dat deze functie er voor zorgt dat je batterij sneller leeg gaat. Schakel deze functie uit voor bepaalde Apps of in zijn geheel.

Nadeel: De gegvens in Apps zijn niet direct up-to-date.

.5Automatische downloads van apps, muziek en boeken uitschakelen
Besparing:

Naast de inhoud van Apps, kunnen ook nieuwe updates op de achtergrond gedownload worden en je muziek gesynchroniseerd worden met iCloud. Geen probleem als je veel aan de stroom zit, maar mocht je veel onderweg zijn, dan kan je deze functie beter uitschakelen.

Nadeel: Je hebt niet direct de nieuwste updates.

.6Spotlight uitschakelen
Besparing:

SpotLight is het zoeken door je iPhone. Je kunt bijvoorbeeld zoeken naar contacten, apps, video’s, mail, etc. Als je niet gebruik maakt van deze optie, kan je SpotLight beter uitschakelen. Dit voorkomt dat allerlei dingen worden geindexeerd, wat ook weer batterij bespaard.

Nadeel: Je moet de onderdelen die je uitschakelt zelf terugzoeken op je telefoon.

.7Stilstaande wallpaper
Besparing:

Bij iOS kun je kiezen voor zowel bewegende als stilstaande wallpapers. Het nadeel van de bewegende wallpapers is dat deze er voor zorgen dat je batterij iets sneller leeg gaat. Dit komt omdat bewegende wallpapers meer processorkracht vragen.

.8Houd bij oor uitschakelen van Siri
Besparing:

Siri is een handige assistent die antwoord kan geven op al je vragen. Omdat deze functie nog niet in het Nederlands is, laten veel mensen Siri nog even voor wat het is. Daarnaast is het mogelijk om je telefoon bij je oor te houden om deze functie op te starten. Er worden hiervoor wel sensoren gebruikt, waardoor je batterij sneller leeg zal gaan. Je kunt deze functie dus net zo goed uit zetten als je deze niet gebruikt.

Nadeel: Niet mogelijk om Siri te starten als je je iPhone bij je oor houdt.

.9Verhoog contrast inschakelen
Besparing:

in iOS 7 is het hele uiterlijk op de schop gegaan. Naas de nieuwe iconen, is het blur-effect bij het berichtencentrum veel mensen niet ontgaan. Je ziet hierdoor nog vaag wat er op de achtergrond gebeurd. Het nadeel hiervan is alleen dat deze functionaliteit er voor zorgt dat je batterij sneller leeg gaat. Je kunt deze functie dus net zo goed uitschakelen.

Nadeel: Geen ‘wazig’ effect in je berichtencentrum.

.10Airdrop uitschakelen
Besparing:

Nieuw in iOS7 is AirDrop. Een functie om bestanden te delen met andere apparaten. Als je dit niet gebruikt, kan je het uitschakelen om zo batterij te besparen.

Nadeel: Niet mogelijk om bestanden makkelijk te delen met verschillende andere iDevices.

.11Beperk reclametracking aanzetten
Besparing:

Veel mensen vinden het irritant. Als je op iets zoekt, dat je de dagen er na de reclame te zien krijgt over dat onderwerp. Het bespaart niet heel veel batterij, maar alle beetjes helpen. Daarnaast geeft het uitschakelen van deze optie voor veel mensen het idee dat zij niet ‘gevolgd’ worden.

Nadeel: Reclames sluiten niet aan bij hetgeen wat je zoekt.

.12Stel de Niet storen functionaliteit in.
Besparing:

Een optie die erg handig is voor als je ligt te slapen is het onderdeel ‘Niet storen’. Dit zorgt ervoor dat je telefoon niet zal trillen als je een notificatie krijgt of wordt gebeld. Weliswaar blijven de signalen binnen komen, maar het beeld zal donker blijven waardoor je batterij zult besparen. Deze optie kan je ook overdag inschakelen als je batterij wilt besparen.

Nadeel: Als iemand je snel wilt bereiken, kan dit mogelijk aan je voorbij gaan.