Batterijtips voor Android

Naast de 24 algemene tips die geschikt zijn voor alle toestellen, hebben we op deze pagina nog eens 11 tips verzameld die geschikt zijn voor Android toestellen.

Schakel GPS uit
Besparing:

Met het GPS signaal kan er worden bepaald waar jij bevind. Dit is erg handig als je in de auto zit en je de navigatie aan hebt, maar er zijn genoeg Apps die gebruik willen maken van de GPS voor dingen die vrij onbelangrijk zijn. Je kunt daarom GPS standaard uitschakelen en inschakelen als je deze nodig hebt.

Nadeel:Apps kunnen niet weten waar je bent, dus bijvoorbeeld Navigatie is niet mogelijk.

Schakel GPS op basis van draadloze netwerken uit
Besparing:

Naast het GPS signaal, kan ook Google jouw locatie bijhouden en gebruiken als een soort van GPS signaal. Net als het standaard GPS signaal, vraagt dit veel van je batterij en is in veel gevallen niet noodzakelijk.

Schakel trilfunctie van toetsen uit (trilfeedback)
Besparing:

Je kunt instellen dat het toestel ligt tril zodra je ergens op het scherm toucht. Het is een handige functionaliteit omdat je na verloop van tijd eigenlijk direct merkt als je een bepaalde toets net niet goed in hebt gedrukt, maar het nadeel is, is dat deze optie ook er voor zorgt dat je batterij een stuk sneller leeg gaat. Vooral als je veel typt, kan dit erg schelen.

Nadeel:Bij typen krijg je geen signaal terug, waardoor je soms een letter mist.

Schakel Spaarstand in

Nadeel:Bepaalde functionaliteiten worden deels uitgeschakeld.

Gebruik de Power Control widget

Een handige widget voor Android is de zogehete Power Control Widget. Hiermee kan je vanaf je homescreen verschillende verbindingen met 1 druk uitschakelen. Als je niet telkens de moeite wilt nemen om alles bij je instellingen aan en uit te zetten, kan deze widget je hierbij helpen.

Bekijk welke Apps veel batterij gebruiken

Als je niet veel inzicht hebt in hoeveel batterij verschillende Apps gebruiken, kan je bij Android makkelijk zien wat er veel batterij verbruikt. Daarnaast geeft deze ingebouwde functionaliteit ook inzicht in hoeveel batterij er wordt verbuikt door het beeld of door WiFi.

Schakel Wallpapers (Live achtergronden) uit
Besparing:

Een bewegende achtergrond is voor even leuk, maar nadat je ze een tijdje hebt, valt het je waarschijnlijk niet eens meer op. In plaats daarvan kan je beter kiezen voor een plaatje wat niet beweegd. Dit bespaart processorkracht, waardoor je batterij langer mee zult gaan.

Vewijder overbodige widgets
Besparing:

Een voordeel van Android ten opzichte van iOS, zijn de widgets. Hiermee kan je vanaf het hoofdscherm bijvoorbeeld het weer zien. Als je niet zo vaak kijkt naar de widgets, kan je deze beter verwijderen. Er moeten namelijk continu gegevens worden opgehaald, waardoor je batterij sneller leeg gaat.

Nadeel:Je kan bepaalde gegevens niet meer zien vanaf je homescreen.

Onderklok de processor
Besparing:

Je smartphone is uitgerust met een zeer krachtige processor die veel stroom gebruikt. Door de processor wat slomer te zetten (onderklokken), zal je telefoon iets trager worden, maar zal de processor minder energie verbruiken. We raden af om dit te doen, maar mocht je telefoon echt snel leeg gaan, kan je overwegen om eens te kijken op http://www.setcpu.com/

Nadeel:Je smartphone is trager.

Geen ‘agressieve’ taskkiller

Het lijkt erg handig en batterij besparend, een task killer. Deze zou er voor moeten zorgen dat Apps worden afgesloten en je dus batterij bespaart, maar in de praktijk zorgt een zogehete task killer App er alleen maar voor dat je batterij juist sneller leeg gaat. In plaats daarvan kan je beter de Apps handmatig afsluiten.

Installeer een Custom ROM
Besparing:

Ben je erg handig met je smartphone en wil je nog wat extra batterij besparen? Door een Custom ROM te installeren, zal je batterij het langer volhouden. Vooral op momenten dat je jouw toestel in stand-by hebt staan zal dit een voordeel opleveren. Overigens is het installeren van een Custom ROM niet zonder risico’s.

Nadeel:Je hebt veel verstand van smartphones nodig om een Custom ROM te installeren.