Samsung

Samsung maakt veel producten, voornamelijk elektronica, maar waar ze vooral in Nederland om bekend staan zijn de smartphones. Samsung heeft een groot assortiment aan smartphones. Het meest bekend zijn de Galaxy toestellen, dat zijn er ongeveer 50. In deze lijn zitten zowel high-end als low-end smartphones. Het grote voordeel dat alle Samsung toestellen hebben, is dat de batterij gemakkelijk te vervangen is. Als je jouw toestel wat langer mee wilt laten gaan met een volle batterij, kun je hieronder jouw smartphone selecteren. Op de pagina vind je verschillende aanbieders van batterijen.
batterij


Wat we bij veel high-end smartphones zien is dat het steeds lastiger wordt om de accu te vervangen. Bij de iPhone’s van Apple is dit altijd al erg lastig geweest, maar tegenwoordig zien we dit ook bij de producten van HTC en Sony. Bij sommige toestellen moet zelfs het hele scherm eruit worden gehaald voordat de batterij kan worden vervangen. Dit is bij Samsung bij geen één toestel het geval. Zoals dit altijd al mogelijk was bij oude telefoons, is het bij elke Samsung mogelijk om het klepje er aan de achterkant af te halen, de accu met de vingers eruit te halen en vervolgens een nieuwe batterij erin te plaatsen.

Een ander voordeel dat een vervangbare batterij met zich mee brengt, is dat zodra het toestel vast loopt je het klepje er af kan halen, de batterij er even uit en er weer in kan doen en het toestel weer op kunt starten.

Wettelijk gezien heb je twee jaar garantie op een smartphone. Op de batterij is dit slechts 6 maanden. Mocht je dus na een jaar niet tevreden meer zijn met de batterijduur, is het in veel gevallen zo dat de verkoper van de winkel waar je het product hebt gekocht, nee verkoopt. Je kan wel eens kijken hoe je de batterijduur kunt verlengen door één van de tips toe te passen of door een nieuwe batterij aan te schaffen.