Apple

Apple maakt al sinds 2007 smartphones. Ze staan bekend om hun goede kwaliteit producten. Ook de batterij is over het algemeen erg goed, maar hoe lang deze mee gaat is ook afhankelijk van je gebruik. Als je geen hele dag vooruit kunt, kun je bepaalde functionaliteiten uitschakelen. Wil je niks missen, dan kan je overwegen om een andere batterij aan te schaffen. Per iPhone verschilt het hoe dit gaat en welke oplossingen hiervoor worden geboden. Door hieronder jouw toestel te selecteren, geven wij je gratis een overzicht van goede producten.
batterij


Alle iPhones zijn voorzien van een Li-Ion batterij. Dit type batterij zien we in de meeste smartphones. Bij deze batterijen kan er veel vermogen in een kleine batterij en is de zelf ontlading erg laag. Daarnaast hebben deze batterijen nog een aantal andere positieve eigenschappen die het voor een smartphone de ideale batterij maakt.
Bij alle iPhones is het lastig om de batterij te vervangen. Bij de concurrent Samsung zien we vaak dat de achterkant er af kan worden gehaald en de batterij makkelijk kan worden vervangen.

Het voordeel dat Apple hiermee heeft, is dat er niet zomaar iets fout kan gaan in het toestel. Je kunt natuurlijk de iPhone los (laten) schroeven, maar dan vervalt de garantie. Hieronder staan de oplossingen die je hebt om je batterij zelf te vervangen.

  1. Via de officiƫle Batterijvervangingsservice van Apple. Dit kost 75 euro exclusief verzendkosten. Het kost iets meer dan bij een willekeurige reparatiewinkel, maar je behoudt hierdoor wel de garantie.
  2. Indien je geen recht meer hebt op garantie, kun je er voor kiezen om de batterij te laten vervangen door een andere winkel. Deze zijn vaak goedkoper. Deze winkels hebben ervaring in het vervangen van de batterij en de kans dat het fout gaat is erg klein.
  3. Wanneer je zelf erg handig bent en het aandurft om zelf de batterij te vervangen, kun je de smartphone zelf repareren. Door hierboven je smartphone te selecteren, staat er op de pagina een video waarin wordt gedemonstreerd hoe je de batterij kunt vervangen. Dit is bij veel iPhones weer anders. Je hebt hierbij alleen de kosten van het aanschaffen van een nieuwe batterij.