Batterij tips

Er zijn veel manieren om de batterij van je telefoon weer wat langer mee te laten gaan. Hem uitschakelen werkt natuurlijk het beste, maar je wilt natuurlijk wel gewoon je smartphone blijven gebruiken. Wij hebben diverse tips, zowel voor Android als voor iPhone onder elkaar gezet die voor jouw smartphone van toepassing zijn. Zo kan je zelf kijken welke tips jou handig lijken en welke je toe wilt passen.

Er zijn twee manieren om de batterij van je smartphone weer wat langer mee te laten gaan. Uiteraard door een van de tips toe te passen op je telefoon, maar ook door een nieuwe batterij aan te schaffen. Beide hebben hun voor- en nadelen, die hieronder zijn opgenoemd.

Voordelen nieuwe batterij:
Je behoudt dezelfde functionaliteiten
Weer even vooruit zonder hoge kosten
Voordelen functionaliteiten uitschakelen:
Wij geven de beste bespaartips voor jouw smartphone
Tot twee keer zo lang vooruit met dezelfde telefoon
Helemaal gratis, dus altijd het proberen waard

Door functionaliteiten uit te schakelen die veel stroom gebruiken, kan je smartphone langer mee met een volle batterij. Deze oplossingen zijn ervoor om de tijd dat een volle batterij meegaat, te verlengen. Daarnaast hebben we ook nog een aantal tips om er voor te zorgen dat je batterij het over een lange periode beter volhoudt. Dit wordt ook wel de levensduur genoemd.

  1. Laat je telefoon niet helemaal leeg lopen. Wanneer je je telefoon iedere dag helemaal leeg laat lopen, zal de levensduur van de batterij sterk achteruit gaan. Wel kan je dit doen als je de batterij van je toestel gaat resetten of wat ook bekend staat als kalibreren.
  2. Een andere tip die we nog hebben: Houd je telefoon koel. Wanneer je telefoon wordt blootgesteld aan veel zon en daarnaast ook nog eens veel processorkracht moet leveren, kan dit er voor zorgen dat je batterij minder lang mee gaat. Probeer op warme dagen dus niet je telefoon pal in de zon te leggen. De beste tempratuur: 15 °C.

De twee bovenstaande tips zou niet iedereen direct aan denken, maar zorgt wel voor een betere batterijduur. Door bovenaan deze pagina je smartphone te selecteren, selecteren wij nog eens 40 tips die voor jouw toestel van toepassing zijn.