Apple iPhone 6 krijgt 33% grotere accu

De capaciteit van de batterij van de smartphone is erg belangrijk. Over het algemeen geldt; hoe groter de batterij, hoe langer de smartphone mee gaat. In de praktijk is het vaak zo dat zodra de batterij beter is, de smartphone ook weer zwaarder, dikker of groter wordt. Omdat de iPhone 6 groter wordt dan zijn voorgangers qua formaat, zal ook de accu mee kunnen groeien en ook de duur van de batterij.

Als we de geruchten mogen geloven, zal de batterij van de Apple iPhone 6 ongeveer 33% groter worden. Vorig jaar doken er ook al veel geruchten op over d iPhone 5S en de iPhone 5C. Uiteindelijk bleken veel van deze geruchten te kloppen. Ook dit jaar zijn er veel geruchten opgedoken, waarvan één van deze geruchten de grotere accu is. Het toestel zal worden voorzien van een Li-Ion batterij van 1810 mAh.

Er gaan al lange tijd geruchten dat de iPhone 6 groter wordt. Mogelijk komen er zelfs 2 formaten. Doordat de smartphone groter is, heeft Apple ook meer oppervlakte onder de motorkap. Wat kan je hier dan beter mee doen dan de accu capaciteit vergroten? Het is dus niet alleen een gerucht, maar ook een logische stap dat de iPhone 6 een betere accu krijgt.

Tweakers, een grote technologiesite die diverse tests uitvoert voor smartphones, vergelijkt ook de accuduur van diverse toestellen. Dit doen zij op 3 niveau’s. Dit zijn:

  • Licht gebruik (96% van de tijd in stand-by, 2% van de tijd bellen en 2% van de tijd uur browsen)
  • Gemiddeld gebruik (83% van de tijd in stand-by, 4% van de tijd bellen, 9% van de tijd browsen en 4% van de tijd video’s kijken)
  • Zwaar gebruik (50% van de tijd in stand-by, 12,5% van de tijd bellen, 25% van de tijd browsen en 12,5% van de tijd video’s kijken)

Als we het gemiddelde gebruik pakken van de vergelijkingssite en kijken naar de grootte van de toestellen, zien we dat veel toestellen die het lang uithouden ongeveer 5 inch zijn. Ter vergelijking, de iPhone 5S is 4 inch groot. Dit toestel staat erg hoog in de lijst. Vooral als je verder gaat zoeken naar een ander toestel van dat formaat, kom je erg laag uit. Apple doet het dus aardig goed met zijn iPhone’s als je kijkt naar de verhoudingen van grootte, prestatie en batterij.

De iPhone 5S houdt het 45 uur vol. Als we hier 33% bij optellen, zitten we op de 60 uur. Hiermee zou het toestel theoretisch gezien bovenaan de lijst komen te staan van toestellen die het lang uithouden bij gemiddeld gebruik. Of dit in de praktijk ook zo is, zal moeten blijken uit tests. De iPhone 6 zal namelijk ook een beter scherm en betere processor krijgen, wat ook zorgt voor meer energieverbruik van de batterij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>